Zacharovová poukázala na údajné zapojenie EÚ do plánovania útoku na Kurskú oblasť

Podľa hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí Marije Zacharovovej sa Európska únia mohla nejakým spôsobom podieľať na plánovaní ukrajinského útoku na ruskú pohraničnú Kurskú oblasť, píše agentúra TASS.

Russia Moldova Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. Foto: TASR/AP

„Pod zámienkou práva na sebaobranu a s odvolaním sa na Chartu Organizácie spojených národov (OSN) EÚ s vytrvalosťou hodnou lepšej veci ospravedlňuje akékoľvek teroristické útoky, vojnové zločiny, vraždenie a únosy civilistov, sexuálne násilie na ženách, ktoré páchajú militanti a žoldnieri bábkového kyjevského režimu,“ uvádza sa vo vyhlásení Zacharovovej zverejnenom na webovej stránke ruského ministerstva zahraničných vecí.

„Súdiac podľa vyjadrení Josepa Borrella (podpredseda Európskej Komisie) je EÚ plne informovaná o akciách ukrajinskej armády v Kurskej oblasti. To môže naznačovať, že EÚ bola tak či onak zapojená do procesu súvisiaceho s plánovaním a uskutočnením útoku na ruský región,“ uviedol hovorkyňa.

Ukrajinské vojská vpadli do ruskej Kurskej oblasti 6. augusta. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie viac ako 10-tisíc osôb vrátane viac ako 2 700 detí evakuovali a umiestnili do dočasných ubytovacích centier v 31 ruských regiónoch.

(mas)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok