Rektor Akadémie policajného zboru študentke údajne strčil prst do diery na nohaviciach

Prorektor pre vedu a zahraničné vzťahy Akadémie policajného zboru (APZ) Mojmír Mamojka poukazuje na správanie svojho nadriadeného, rektora Stanislava Šišuláka, voči kolegom a študentom. Komunikáciu rektora označuje za "mimoriadne urážlivú a ponižujúcu".

Stanislav Šišulák Lucia Kurilovská a Stanislav Šišulák. Foto: archív

V liste z 20. augusta, ktorý Mamojka aj v mene iných zamestnancov adresoval Šišulákovi, žiada o reakciu na údajný incident medzi rektorom a študentkou, o ktorom Šišulák mal osobne hovoriť aj pred kolegami na zasadnutí vedenia akadémie i na zasadnutí kolégia rektora v apríli tohto roka.

Televízia Markíza má spomínaný list k dispozícii a cituje z neho úryvok: „Na chodbe APZ si stretol študentku APZ, u ktorej sa Ti nepáčilo, že je oblečená v nohaviciach s dierami. Podľa Tvojich vlastných slov si do jednej z týchto dier vložil prst, opýtal si sa jej, či doma chová tigre, keď má nohavice s takýmito dierami a následne si jej povedal, že ak ju takto oblečenú stretneš ešte raz, stiahneš jej tie nohavice tak, že jej budú vidieť tangáče,“ napísal Mamojka Šišulákovi.

Tento incident malo vidieť aj niekoľko ďalších ľudí, preto sa prorektor Mamojka dopytuje odpovede, akú „hmatateľnú zodpovednosť, respektíve inú formu preukázateľnej sebareflexie“ Šišulák vyvodí.

Správanie rektora považuje za absolútne neprijateľné a zdôrazňuje, že viacerí zamestnanci sú z diania na APZ od začiatku tohto roka „sklamaní“.

Televízia požiadala o stanovisko aj rektora Šišuláka. Ten pochybenie voči študentom či podriadeným odmieta.

„Skutočnosti, ktoré sú uvedené vo Vami zaslanom emaile, považujem za absolútne vyfabulované a tendenčné – s cieľom poškodiť moje meno aj meno Akadémie Policajného zboru v Bratislave,“ odpísal s tým, že „dbá na disciplínu a ustrojenosť študentov, pedagógov aj zamestnancov“.

(max)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac