Inšpekcia preverí konanie rektora policajnej akadémie. Vraj sa nevhodne správal k študentke

Úrad inšpekčnej služby sa zaoberá incidentom, ku ktorému malo dôjsť medzi rektorom policajnej akadémie Stanislavom Šišulákom a jednou z tamojších študentiek.

Prezidentka SR Zuzana Èaputová vymenovala rektorov troch vysokých škôl Stanislav Šišulák a Zuzana Čaputová. Foto: Pavol Zachar/TASR

Šišulák vraj na pôde vysokej školy konfrontoval študentku, ktorá do školy prišla v nohaviciach s dierami.

„Na chodbe Akadémie policajného zboru (APZ) si stretol študentku APZ, u ktorej sa Ti nepáčilo, že je oblečená v nohaviciach s dierami. Podľa Tvojich vlastných slov si do jednej z týchto dier vložil prst, opýtal si sa jej, či doma chová tigre, keď má nohavice s takýmito dierami a následne si jej povedal, že ak ju takto oblečenú stretneš ešte raz, stiahneš jej tie nohavice tak, že jej budú vidieť tangáče,“ napísal prorektor Mojmír Mamojka Šišulákovi.

„Riaditeľ Úradu inšpekčnej služby nariadil v danej veci kontrolu,“ informovala hovorkyňa úradu Andrea Dobiášová, píšu Aktuality. Podľa portálu výsledky inšpekcia zatiaľ nemá.

Študentka podľa informácií portálu nebola policajtka, ale civilka, ktorá študuje na akadémii externe. Dievčina bola v skupinke študentov, takže udalosť mala niekoľko svedkov a inšpekcia ich postupne vypočúva.

Prorektor Mamojka mladší poslal list o údajnom incidente približne pred dvoma týždňami. V rovnakom čase podal rektor Šišulák návrh na jeho odvolanie z postu prorektora, o ktorom pred týždňom rozhodoval akademický senát. Väčšina prítomných členov senátu bola proti.

Na schválenie odvolania pritom rektor potreboval 13 hlasov, ale za boli len siedmi. Návrh na odvolanie potom putoval na stôl ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas). Portál pripomína, že finálne rozhodnutie má vo svojich rukách a na postoj senátu nemusí prihliadať.

Rektor akékoľvek pochybenia odmieta. „Striktne odmietam akékoľvek pochybenie voči študentom, ako aj podriadeným. Svoje vyše 30-ročné skúsenosti v Policajnom zbore, z toho 10 rokov na sekcii kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, v potrebnom rozsahu využívam aj pri riadení Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Preto dbám na disciplínu a ustrojenosť u študentov, pedagógov, ako aj zamestnancov Akadémie Policajného zboru v Bratislave,“ reagoval Šišulák na obsah listu.

(mas)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok