Šimečka: Neodstúpim. Páni Huliak a Gašpar len vykonávajú pomstu Roberta Fica

Predseda PS Michal Šimečka zaregistroval, že poslanci Rudolf Huliak (SNS) a Tibor Gašpar (Smer) vo štvrtok podali návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, kde sa ho pokúsia odvolať z funkcie.

Snímka obrazovky 2024-09-05 o 14.37.46 Predstavitelia Progresívneho Slovenska: Jaroslav Spišiak (vľavo), Michal Šimečka (uprostred) a Peter Bátor. Reprofoto: FB/PS

Šimečka uviedol, že tlačovku spomínanej dvojice nevidel. Z toho, čo sa však k nemu dostalo, má pocit, že sa z toho celého stáva „fraška“.

„Nechce sa mi ich slová komentovať, pretože sú len vykonávateľmi pomsty Roberta Fica. Pomstiť sa za dobrú a účinnú opozičnú prácu,“ vyjadril sa s tým, že odstúpiť nemieni.

„Vidieť, že nemajú nič na mňa, lebo som nikdy nebol kriminálnik, neobchodoval som so štátom, tak spriadajú takéto klamstvá. Nezmenší to naše odhodlanie vymeniť vládu Roberta Fica v najbližších voľbách,“ dodal šéf progresívcov s tým, že to považuje za spôsob, ako odviesť pozornosť od krízy v kultúre, ako aj znova odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika za korupciu.

Upozornil aj na to, že koalícia nie je schopná zvoliť predsedu Národnej rady a chce odvolávať „jediného trestne nestíhaného podpredsedu“.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolaniu Šimečku z funkcie iniciovali poslanci Smeru a SNS. Ich tretí koaličný partner – strana Hlas – sa k nim nateraz nepridal. Šéf národniarov Andrej Danko však očakáva, že Hlas bude v otázke odvolania Šimečku postupovať jednotne a podporí koaličných partnerov. 

(max)