Poľský vzdušný priestor počas ruských útokov narušil neznámy objekt

Počas pondelkového útoku Ruska na Ukrajinu vletel do poľského vzdušného priestoru objekt, ktorý pravdepodobne pristál na poľskom území. Informovala o tom štátna tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na operačné velenie armády.

Lídri EÚ sa dohodli na 50-miliardovej pomoci pre Ukrajinu Donald Tusk. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry Reuters PAP uviedla, že objekt nebol raketou a pátrajú po ňom.

„Počas pondelkového masívneho útoku na ukrajinské územie pravdepodobne vletel objekt na poľské územie,“ citoval Polsat News operačného veliteľa ozbrojených síl generála Macieja Klisza.

“Objekt potvrdili rádiolokáciou najmenej tri radarové stanice. Mal som ho plne pod kontrolou, bol som pripravený ho zostreliť,“ dodal s tým, že ho zastavili poveternostné podmienky. Podľa Klisza objekt do poľského vzdušného priestoru prenikol približne o 06.43 h.                 

Armáda po danom objekte momentálne pátra v oblasti pohraničného mesta Tyszowce, Klisz však nevylúčil, že už mohol opustiť územie Poľska. Do akcie je zapojených 75 vojakov aj vrtuľníky.

Rusko počas pondelkového rána vypálilo na Ukrajinu viac ako sto rakiet a približne rovnaký počet dronov, ktoré zabili najmenej päť ľudí a zasiahli energetické zariadenia po celej krajine.

(mas)