Populárna Horalka, Kávenky či Mila už nebudú slovenské

Najväčší slovenský výrobca trvanlivého pečiva I.D.C. Holding, a. s., sa dostáva do rúk nového majiteľa.

oplatka Horalky, tradiční český výrobek Horalky. Foto: ČTK / Petr Švancara / Profimedia.sk

Začiatkom augusta podpísal súčasný a zároveň jediný majiteľ spoločnosti Pavol Jakubec zmluvu o predaji 100 percent akcií svojej firmy s Valeo Foods Group vo vlastníctve globálnej spoločnosti Bain Capital. O transakcii informovala manažérka komunikácie I.D.C. Holdingu Gabriela Smerigová.

I.D.C. Holding koncentruje svoju výrobu najmä do závodu v Seredi, kde za posledné roky preinvestoval takmer 100 miliónov eur do modernizácie výroby. Skupina Valeo Foods je jedným z popredných európskych výrobcov a dodávateľov sladkostí, snackov a občerstvenia.

Portfólio Valeo Foods Group s tržbami presahujúcimi 1,5 miliardy eur zahŕňa viac ako 80 značiek. Prevzatím tradičných značiek, výrobných kapacít a celej stredoeurópskej distribučnej siete I.D.C. Holdingu si chce skupina Valeo Foods vybudovať pevnú pozíciu na východoeurópskom trhu a posilniť segment sladkostí vo svojom portfóliu.

Spoločnosť I.D.C. Holding bude tvoriť základný kameň jej pôsobenia v tomto regióne. Tradičné slovenské výrobky ako Horalky, Mila, Kávenky, Lina a iné sú dlhodobo lídrami na trhu oblátok nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku a Maďarsku.

Transakcia podlieha obvyklým podmienkam uzavretia vrátane schválenia regulačnými orgánmi a jej dokončenie sa očakáva do konca roka 2024.

(tasr)