Rezort kultúry popiera tvrdenia zverejnené na webe Kultúrny štrajk

Vyjadrenia zástupcov platformy Otvorenej kultúry, ktoré hovoria o "radikálnom zhoršovaní pracovných podmienok pracujúcich v našom rezorte za ostatných 10 mesiacov" ministerstvo kultúry odmieta.

Protest opozièných strán SaS a PS na Námestí SNP v Bratislave Protest opozičných strán proti ministerke kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorý sa konal 13. augusta 2024. Foto Kotian/TASR

Vedenie rezortu zdôrazňuje, že pracovné podmienky všetkých zamestnancov na ministerstve a v organizáciách v jeho pôsobnosti sú plne v súlade so zákonníkom práce a príslušnou legislatívou. O stanovisku ministerstva informovala hovorkyňa Petra Bačinská.

„Neustále pracujeme na ich zlepšovaní, pričom sa zohľadňujú nielen legislatívne povinnosti, ale aj požiadavky zamestnancov. Akékoľvek obvinenia týkajúce sa ‚zastrašovania, prepúšťania a vyhrážok‘ sú zavádzajúce a nezakladajú sa na pravde,“ dodala hovorkyňa rezortu kultúry.

V rámci svojej kompetencie ministerstvo podľa nej dbá na dodržiavanie všetkých platných právnych predpisov, ktoré sa týkajú práv a povinností zamestnancov.

„Šikana, vyhrážky, či zastrašovanie na pracovisku sú v našich rezortných organizáciách absolútne neprípustné. Akékoľvek podnety týkajúce sa nevhodného správania na pracovisku sú okamžite riešené v súlade s internými smernicami a právnymi predpismi,“ neopomenula Bačinská.

(tasr)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac