Do Prahy budú z Vilniusu lietať lietadlá s menami, na ktorých sa zabávajú Česi

Spoločnosť airBaltic pomenuje lietadlá lietajúce do Prahy Kunda a Püssi. Anketa, v ktorej mohli ľudia hlasovať aj za tieto dve litovské mestá, týždne bavila internet.

409576080_761108432729021_1405437307513681619_n Ilustračná snímka. Lietadlo spoločnosti airBaltic. Foto: FB/airBaltic

„Všetky lietadlá A220-300 spoločnosti airBaltic budú nasadené podľa prevádzkových potrieb a budú lietať na všetkých linkách v sieti leteckej spoločnosti,“ uviedla aerolinka pre český portál Novinky.cz.Tomu taktiež potvrdila, že čo sa týka pomenovania lietadiel českými občanmi, „plán ostáva rovnaký“.

Spoločnosť totiž nedávno ohlásila, že hľadajú 48 nových mien pre svoje lietadlá. V Česku sa anketa okamžite rozšírila a na prvom mieste dominovalo meno „Kunda“ s viac ako 265-tisíc hlasmi. Na druhom mieste skončilo „Püssi“ so zhruba 17-tisíc hlasmi. Dvojicu doplnil na treťom mieste aj „Tallinn“ s deväťtisíc hlasujúcimi.

Lietadlá aj s týmito menami by mali od jari roka 2025 lietať okrem všetkých trás spoločnosti aj na novej linke medzi Vilniusom a Prahou, a to dvakrát do týždňa. Cena leteniek je stanovená na 65 eur v ekonomickej, a 299 eur v business triede.

„Sme nadšení, že môžeme rozšíriť prítomnosť airBalticu v Českej republike. Ďakujeme našim partnerom na Letisku Václava Havla za dlhoročnú spoluprácu a tešíme sa, že budeme môcť miestnym cestujúcim ponúknuť ešte širšiu škálu možností pohodlného cestovania po Pobaltí,“ uviedol podľa českého letiska Thomas Ramdahl, viceprezident lotyšskej leteckej spoločnosti.

(max)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac