V Trenčíne na kardiológii pracuje dostatok lekárov

Na kardiologickom oddelení Fakultnej nemocnice (FN) Trenčín pracuje aktuálne sedem kardiológov. Zároveň má oddelenie k dispozícii jedného kardiológa na zmluvu o vykonávaní pohotovostných služieb, informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová.

3169921 Fakultná nemocnica Trenčín. Foto: TASR/AP

Vzniknutá situácia, ktorú prezentoval poslanec Národnej rady SR Peter Stachura (KDH), bola podľa nej umelo vykonštruovaná a ani jeden pacient vo FN Trenčín nebol vystavený čo i len najmenšiemu riziku ohrozenia zdravia. FN Trenčín a jej nové vedenie v nemocnici robí všetko pre to, aby bola zabezpečená komplexná starostlivosť pre všetkých pacientov, ktorí potrebujú lekársku pomoc.

Podľa riaditeľa nemocnice Michala Plesníka tento mesiac riešia nástup ďalších dvoch kardiológov špecialistov do pracovného pomeru. Nemocnica bude o posilnení tímu lekárov pacientov aj verejnosť informovať.

Umelo vykonštruovaný problém na kardiológii vznikol podľa riaditeľa na základe nezodpovedného prístupu dvoch lekárov vo výpovednej lehote, ktorí bez upozornenia nenastúpili do práce. Práve v tom čase prišiel na oddelenie poslanec Stachura a situáciu svojsky interpretoval do médií.

„Naša nemocnica má na prvom mieste zabezpečenie zdravia pacientov. Nebudeme sa zapájať do politických hier. Je však veľmi nezodpovedné vyvolávať strach medzi pacientmi nemocnice a šíriť neoprávnenú paniku,“ zdôraznil Plesník.

Ako dodal, vedenie nemocnice chce vyvrátiť aj informácie o službe urológa na kardiologickom oddelení. V tomto prípade išlo o lekára so šesťročnou praxou, ktorý je v príprave na atestáciu. V období, keď slúžil na kardiologickom oddelení, bol v rámci predatestačnej prípravy na cirkulácii na kardiologickom oddelení. Počas služby tohto lekára s pokročilou praxou mal na aktívnej príslužbe aj primára oddelenia.

(tasr)