PS zverejnilo zoznam firiem vládnych politikov a ich príbuzných, ktoré dostali štátne dotácie

PS zverejnilo počas súčasnej parlamentnej schôdze na odvolávanie jeho šéfa Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu masívny zoznam poberateľov štátnych dotácií z radov súčasnej koalície a jej blízkych ľudí.

c3896aae-5d69-11ef-a33f-d6ede2b0876b Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Reprofoto: FB/PS

„Koalícia sa chce Michalovi Šimečkovi pomstiť za to, že si dobre robí svoju opozičnú prácu. Odvolávajú ho, pretože projekty jeho mamy či partnerky od štátu dostávajú dotácie. Aj napriek tomu, že nikto z nich nebol pri moci a logicky nemal na ich prideľovanie dosah. Dobre vedia, že na čerpaní grantov nie je vôbec nič zlé,“ napísali progresívci.

„Našli sme stovky zmlúv a dotácií pre koaličných poslancov, poslankyne a ich rodiny – za takmer 49 miliónov eur, a to ani zďaleka nie je konečná suma. Mnohí sú aj teraz štatutármi mimovládok čerpajúcich granty, alebo spoločníkmi firiem, ktoré obchodujú so štátom. Nikto ich však nenazýva darmožráčmi ani vyciciavačmi, tak ako oni nazývajú rodinu Michala Šimečku. Odmietame tento ich dvojitý meter,“ dodala opozičná strana.

(mep)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac