Islamský duchovný vodca v Paríži vyzval na ozbrojené demonštrácie

Imám Elias d'Imzalène vyzval na intifádu, čo znamená protestné a ozbrojené povstanie Palestínčanov. Jeho cieľom je oslobodenie Jeruzalema.

Imám Elias d’Imzalène, vlastným menom El Yess Zarelli, v nedeľu na parížskom námestí Place de la Nation pred davom ľudí vyzval na protestné a ozbrojené povstanie Palestínčanov v Paríži, pričom neskôr tak majú urobiť aj v Marseille, informácie priniesol portál Le Point.

Cieľom islamského duchovného vodcu je oslobodenie celého Jeruzalema a podľa neho sa začína práve v Paríži. „Čoskoro bude Jeruzalem oslobodený a my sa budeme môcť modliť v mešite al-Aksá [nachádza sa v Jeruzaleme, pozn.red.],“ uviedol Elias d’Imzalène.

Parížska prokuratúra na základe jeho vyjadrení začala vyšetrovanie pre podozrenie z podnecovania k ozbrojovaniu proti štátu alebo proti časti jeho obyvateľstva.

Elias d’Imzalène sa prezentuje ako politický influencer. Zastáva názor, že vo Francúzsku existuje štátna islamofóbia. Dlhodobo ho sleduje spravodajská služba a od roku 2021 je evidovaný aj na zozname, na ktorom sa nachádzajú ľudia, ktorí sú považovaní za bezpečnostnú hrozbu pre štát.

(mep)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac