Starší muž v Česku vystrelil na policajta, ten paľbu opätoval

Prestrelka sa udiala vo štvrtok večer v centre mesta Rokycany. Starší muž skončil postrelený v nemocnici.

„V súvislosti s prijatým oznámením, ktoré sa týkalo ohrozenia života a zdravie príbuzného, ​​išla hliadka preveriť situáciu na miesto, kde sa mal dotyčný nachádzať. V dome, kde hliadka muža zaistila, použil proti policajtovi strelnú zbraň,“ informovala policajná hovorkyňa Pavla Burešová.

Policajt opätoval streľbu a muža zasiahol do ruky. Príslušníka polície vystrelená guľka minula. „Zraneného útočníka si prevzali za našej asistencie do svojej starostlivosti zdravotníci,“ doplnila Burešová.

„Prípadom sa zaoberajú krajskí kriminalisti. Ďalšie informácie k celej udalosti poskytneme hneď, ako to bude možné,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

(mep)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok