Naháňačka v Prahe sa skončila tragicky. Policajti vrazili do auta, ktoré so zásahom nesúviselo

Pražská polícia naháňala auto "s tuningovými úpravami". Pri jeho prenasledovaní však policajti vrazili do vozidla, ktoré so zásahom nesúviselo a pri zrážke prišlo o život dievča. Ďalší štyria ľudia vrátane policajtov sa zranili.

policie, policista, hraniční přechod Lanžhot-Brodské, státní hranice Policajt ČR, ilustračná snímka. Foto ČTK / Odehnalová Martina

Informuje o tom portál novinky.cz s tým, že nehoda sa stala krátko pred 1.00 hod v noci na križovatke dvoch pražských ulíc za bežnej premávky. Policajti podľa hovorcu Jana Daňka „riešili“ rýchlo jazdiace vozidlá s tuningovými úpravami, pričom jedno z nich prenasledovali so zapnutými majákmi.

„Služobné vozidlo sa stretlo s civilným autom, v ktorom následne zomrela spolujazdkyňa,“ povedal pre portál hovorca. Zranený bol mladík z nabúraného auta a tiež aj policajti, všetci zranení skončili s vážnymi diagnózami v nemocnici. Polícia vek zosnulej nespresnila, podľa hovorcu však išlo o ľudí narodených v roku 2000, resp. 2004.

Detaily nehody nie sú známe, trojicu zranených policajtov sa zatiaľ nepodarilo úplne vypočuť. Podľa informácií portálu stopy na mieste nehody ukazovali, že sa policajti vyrútili z vedľajšej cesty na hlavnú, kde došlo k stretu s autom. Okolnosti a mieru zavinenia preveria kriminalisti i Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov.

(mas)