Bratislava: Parkovisko na Tyršovom nábreží uzavreli, mestské časti varujú pred vetrom

Vzhľadom na najnovšiu hydrologickú predpoveď, ktorá v Bratislave predpovedá tretí stupeň povodňovej aktivity na Dunaji, pristúpilo mesto k uzavretiu horného parkoviska na Tyršovom nábreží.

459526619_511046194962848_3628363573090660660_n Zásah hasičov z piatka pri spadnutom strome. Foto: Hasičský a záchranný zbor - Bratislavský kraj/FB

Mesto v príspevku na sociálnej sieti priblížilo, že autá, ktoré na parkovisku ostali po 14.00 h, budú premiestnené na parkovisko P+R Černyševského a po naplnení kapacity na P+R Macharova.        

Na súčasnú situáciu reagujú aj jednotlivé bratislavské mestské časti. Obyvatelia Dúbravky sa v prípade vyvrátenej či polámanej zelene v dôsledku nárazového vetra či vytrvalého dažďa môžu obrátiť na mestskú políciu na čísle 159. „Záchranné zložky sa v krátkom čase skoordinujú a popadané konáre či znepriechodnené cesty vyriešia,“ priblížila samospráva. Obyvatelia Lamača môžu prípadné škody alebo problémy hlásiť na čísle 0948/337 317 alebo priamo na núdzovej linke 112.        

Na výstrahy týkajúce sa silného vetra upozorňuje aj Devínska Nová Ves. „Prosíme všetkých občanov, aby v tomto čase obmedzili pobyt vonku hlavne v lesných a horských oblastiach,“ uviedla mestská časť. V prípade potreby sa môže verejnosť obrátiť na Dohľadové centrum na čísle 02/32 33 33 32.        

Bratislavská mestská časť Ružinov na sociálnej sieti vyzvala ľudí, aby v tomto čase nechodili do parkov, nezdržiavali sa pod stromami a ak je to možné aby v ich blízkosti ani neparkovali autá.

(tasr)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac