Z Česka cez Rakúsko až na Slovensko: Vodiča na úniku pred políciou zastavil stĺp

Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s trestným činom obmedzovania osobnej slobody teraz čelí 35-ročný Marek, občan Českej republiky.

Snímka obrazovky 2024-09-19 o 16.10.12 Z Česka cez Rakúsko na Slovensko: Vodiča na úniku pred políciou zastavil až stĺp. Reprofoto: FB/PZ BA

Obvinený podľa doterajších informácií polície počas jazdy vo vozidle zn. BMW 525 z územia Českej republiky cez Rakúsko až na Slovensko bránil 23-ročnému spolujazdcovi vystúpiť z vozidla, a to aj napriek opakovaným výzvam spolujazdca aby zastavil a nechal ho odísť.

Poškodenému mužovi sa podľa bratislavského policajného hovorcu Michala Szeiffa nakoniec podarilo privolať pomoc.

Policajti viacerých útvarov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v pondelok krátko pred 05:00 h dostali informáciu o prenasledovaní tohto vozidla kolegami z Rakúskej polície.

„Unikajúce vozidlo, ktoré odmietalo zastaviť aj napriek opakovaným výzvam hliadok Policajného zboru spozorovali policajti piateho bratislavského okresu v blízkosti mestskej časti Rusovce v smere na hraničný priechod s Maďarskom. Vodič vozidla BMW mimoriadne riskantnú jazdu nezvládol a daždivom počasí s vozidlom zišiel náhle mimo vozovky, kde došlo k jeho nárazu do stĺpa verejného osvetlenia,“ spresnil koniec divokej jazdy Szeiff.

Policajti potom vodiča na mieste obmedzili na osobnej slobode. Vodič odmietol vykonanie dychovej skúšky, ako aj lekárske vyšetrenie v zdravotníckom zariadení.

Po vykonaní potrebných úkonov a vznesení obvinenia bol umiestnený v cele policajného zaistenia. V súčasnosti je muž stíhaný väzobne.

(sita)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok