Most v Banskej Bystrici ponad R1 uzavreli, je v havarijnom stave

Ide pritom o frekventovaný úsek na vstupe do mesta v smere od Zvolena. Aj preto najnovšia diagnostika mosta, že sa môže kedykoľvek zrútiť, nikoho nepotešila.

460552219_405315255919854_6654989054679928517_n Kremničiansky most v Banskej Bystrici je v havarijnom stave. Zbúrajú ho. Foto: FB/Integrovaný dopravný systém Banskobystrického kraja

Kremničianskym mostom neprejdú ani chodci. Na mieste o tom informovali zástupcovia mesta Banská Bystrica. Most nad R1 pri výjazde na Kremničku bolo podľa mesta potrebné uzavrieť z bezpečnostných dôvodov.

Ako informoval primátor Ján Nosko, uzavretie 50-ročného mosta pre všetku dopravu si vyžiadali výsledky statického posudku po vykonanej pravidelnej prehliadke mosta, ktorý radnica dostala v stredu (18. 9.).

Vykonaná hlavná mostná prehliadka zistila viacero závažných porúch na nosnej konštrukcii. „Tento most bol posudkom zaradený do triedy sedem, čo je havarijný stav. Predchádzajúca prehliadka pritom konštatovala stav 4 – 5, čiže došlo k náhlemu zhoršeniu stavu tohto mosta, čo môže mať súvis aj s dažďom a jeho zavodnením. Dnes ráno sme hneď zvolali pracovnú skupinu za účasti odborných útvarov mesta, zástupcov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), Slovenskej správy ciest (SSC) a dopravnej polície,“ vysvetlil Nosko.

Ako ďalej dodáva, v tejto súvislosti bola vyhlásená mimoriadna situácia a pristúpilo sa k bezodkladnému opatreniu, a teda uzavretiu mosta nielen pre autá, ale i pre cyklistov a peších.

(max, tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok