Izraelské stíhačky rušili v Bejrúte prejav vodcu Hizballáhu. Hovoril o vyhlásení vojny

Na sociálnych sieťach sa objavili videá, ktoré zachytávajú stíhačky židovského štátu pri tom, ako lietajú nízko a vypúšťajú svetlice. Sonické tresky pripomínajúce výbuchy bômb medzi obyvateľmi vyvolali paniku.

Hezbollah leader Nasrallah speaks on commander Fuad Shukr killing Hasan Nasralláh. Foto: Profimedia.sk

Hasan Nasralláh v prejave priznal, že Hizballáh dostal „vážnu a bezprecedentnú ranu“. Podľa jeho mienky chcel Izrael v utorok a v stredu útokmi pomocou telekomunikačných zariadení zabiť až 5-tisíc ľudí.

„Nepriateľ prekročil všetky hranice a červené línie,“ dodal šéf Hizballáhu. Podľa neho sa výbuchy dajú považovať za vyhlásenie vojny.

Výbuchy, ktoré zasiahli Libanon, boli podľa Nasralláha „veľkou teroristickou operáciou, aktom genocídy a masakrom“. Vodca Hizballáhu vyhlásil, že Izrael čaká „tvrdá odplata a spravodlivý trest“ tam, kde to očakáva, i tam, kde to nečaká.

Izrael sa k utorkovým a stredajším výbuchom telekomunikačných zariadení v Libanone neprihlásil. Renomované médiá s odvolaním sa na početné zdroje ale tvrdia, že za výbuchmi stoja izraelské tajné služby.

Explózie podľa poslednej bilancie spôsobili 37 úmrtí a zranenia tisícok ľudí vrátane žien či detí.

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok