Seniorka v Prievidzi naletela podvodníkom. Do igelitky zabalila 100-tisíc eur, ktoré vyhodila z balkóna

Neznámy páchateľ ju kontaktoval telefonicky, predstavil sa ako jej vnuk Šimon a oslovil ju výrazom „starká“, čím vzbudil jej dôveru.

dane_peniaze_eura Ilustračná snímka Foto: Pixabay.com

Počas hovoru 62-ročnú seniorku presvedčil, že spolu s jeho matkou naliehavo potrebujú peniaze na neodkladnú platbu, ktorú musia uhradiť do siedmich minút. Seniorku vyzval, aby všetky peniaze, ktoré má doma, vložila do igelitovej tašky, informuje na facebooku polícia.

Dôverčivá žena zbalila do tašky celkovo 100-tisíc eur, pričom 50-tisíc eur boli jej vlastné úspory a zvyšných 50-tisíc eur patrilo jej dcére. Páchateľ jej následne prikázal, aby vyšla na balkón a zakričala meno „Milan“. Keď tak urobila, druhý páchateľ, ktorý čakal pod balkónom, prevzal od nej igelitku s peniazmi a okamžite ušiel.

Polícia vyzýva verejnosť, aby bola obozretná a v prípade podozrivých telefonátov si overila informácie u svojich príbuzných alebo kontaktovala políciu na čísle 158. Dôrazne varuje pred podobnými podvodmi, ktoré sa často zameriavajú na seniorov a zneužívajú ich dôverčivosť. Včasná informovanosť a opatrnosť sú podľa polície kľúčové na to, aby sa zabránilo takýmto podvodom, ktoré seniorom často spôsobujú nenahraditeľné finančné straty.

(mm)