Bolo by horšie, ak by ju zabil. Francúzsky starosta pobúril výrokom o niekoľkoročnom znásilňovaní

Prípad z Franúczska, kedy 71-ročný dôchodca Dominique pozýval neznámych mužov znásilňovať jeho o rok staršiu ženu Gisele, je v pozornosti celého sveta.

GW2p4DYWQAAc93U Gisele Pelicotová. Foto: X

„Ľudia hovoria, že napokon nikto nezomrel. Bolo by horšie, keby ju zabil. Ale to sa nestalo,“ zhodnotil starosta mestečka Mazan, kde k ohavným činom dochádzalo, v rozhovore pre BBC.

Ako však píše Echo24, po tom, ako sa ľudia začali búriť proti jeho tvrdeniu, na sociálnej sieti uverejnil oficiálne ospravedlnenie. „Chcem sa ospravedlniť všetkým, ktorých sa to dotklo,“ uviedol s tým, že nešťastné slová prišli ako reakcia na „nekonečné otázky“ novinára.

Priblížil, že mesto je kvôli tejto kauze vystavené neustálemu mediálnemu tlaku a obyvateľov „prepadáva“ množstvo novinárov, ktorí hľadajú nové informácie.

Desať rokov sa v šesťtisícovom mestečku za dverami jedného z domov odohrávalo znásilňovanie 72-ročnej Gisele Pélicotovej. Tú vždy manžel potajomky omámil a následne ju buď sám, alebo iní muži znásilňovali, zatiaľ čo ona spala.

Dôchodca a manžel poškodenej si všetko pritom nahrával na video. Dnes hovorí, že to ľutuje.

(max)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok