Šéf zahraničného výboru Kéry: Výbuchy pagerov a vysielačiek v Libanone sú neakceptovateľné

Rovnako sú podľa Kéryho neprijateľné útoky na civilné ciele v Gaze.

364794091_694064952543208_218108628192137011_n Predseda Zahraničného výboru Národnej rady SR Marián Kéry (Smer). Foto: FB/Marián Kéry

„Neakceptovateľné sú synchronizované výbuchy stoviek pagerov a vysielačiek z tohto týždňa v Libanone, ktoré v dvoch vlnách zabili minimálne 30 ľudí a viac ako 3 500 zranili, medzi nimi aj deti a zdravotníkov,“ napísal Marián Kéry (Smer) na sociálnej sieti.

„Ľudia, ktorí nemajú nič so šiitským militantným hnutím a politickou stranou Hizballáh, proti ktorej boli zjavne útoky namierené. Predbežné výsledky vyšetrovania ukázali, že spomenuté pagere boli vybavené nástražným systémom s výbušninou. A všetko nasvedčuje tomu, že za akciou bola izraelská tajná služba Mossad,“ dodal parlamentný poslanec.

Za legitímnu v rámci odvetných útokov považuje Kéry napríklad elimináciu vodcu vojenského krídla palestínskeho hnutia Hamás Muhammada Dajfa.

Rovnako zdôraznil, že Izrael má právo na sebaobranu. „Bežní ľudia v Izraeli majú právo na bezpečný život. Rovnako tak však ľudia nielen v Gaze, ale aj v Libanone a v ďalších častiach regiónu! Sud s pušným prachom v tejto časti sveta však hrozí čoraz väčším výbuchom,“ uzavrel.

(max)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok