Lavrov: Povoliť Ukrajine zasiahnuť hlboko do ruského územia bude priamou vojnou NATO a Ruska

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov povedal, že vo Washingtone je pár rozumných ľudí, ktorí to chápu.

Sergej Lavrov. Foto: TASR/AP Sergej Lavrov. Foto: TASR/AP

„Už niekoľko mesiacov sa diskutuje o tom, že Rusko sa len vyhráža, hovorí o ‚červených líniách‘ a Západ ich zakaždým prekračuje a nič sa nedeje. Nedávno v Petrohrade komentoval ruský prezident Vladimír Putin túto situáciu najmä v súvislosti s iniciatívami poskytnúť Ukrajine americké, francúzske a britské rakety dlhého dosahu a umožniť jej zasiahnuť akýkoľvek cieľ na území Ruskej federácie. Pôjde o priamu vojnu NATO proti Rusku,“ zhodnotil ruský minister zahraničia podľa agentúry TASS pre Sky News Arabia.

„Ale ak toto je hybridná vojna v rukách Ukrajincov, pokiaľ hovoríme o raketových zbraniach s dlhým dosahom, potom všetci chápu, že Ukrajinci ich nebudú môcť použiť. Údaje zo satelitov, letové misie – to všetko môžu robiť len špecialisti z krajiny, ktorá tieto zbrane vyrába,“ dodal Lavrov.

Zároveň zdôraznil, že Rusko si neželá žiadnu eskaláciu so Západom. Západní politici sa však podľa neho správajú ako deti.

(max)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok