Harrisová výrazne prekonala Trumpa v získavaní aj míňaní finančných prostriedkov

Kamala Harrisová v auguste vyzbierala 190 miliónov dolárov, zatiaľ čo kampaň Donalda Trumpa získala len 45 miliónov dolárov.

Donald Trump a Kamala Harris Donald Trump a Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Napriek tomu, že Harrisová minula 174 miliónov dolárov, čo je takmer trojnásobok Trumpových 61 miliónov, stále si udržala finančný náskok a skončila mesiac s 235 miliónmi dolárov, čo je o 100 miliónov viac než Trump.

Harrisovej kampaň investovala značné sumy do reklamy a mediálnej produkcie, ktoré tvorili 137 miliónov dolárov z jej výdavkov. Na druhej strane Trump investoval 47 miliónov do reklamy a zvyšok do iných kategórií, vrátane 10 miliónov na poštovné. Harrisová má tiež oveľa väčší personál – jej kampaň a Demokratický národný výbor (DNC) zamestnávajú viac ako 1 200 ľudí, zatiaľ čo Trumpov tím a Republikánsky národný výbor (RNC) len 320.

Aj keď Trump výrazne zaostáva v priamych príspevkoch na kampaň, spolieha sa na vonkajšie skupiny a super PAC-y,  čo sú organizácie, ktoré zhromažďujú finančné prostriedky na podporu alebo opozíciu voči politickým kandidátom alebo legislatívnym iniciatívam počas volieb, ktoré pre neho v auguste vyzbierali 163 miliónov dolárov, zatiaľ čo Harrisová získala 104 miliónov z podobných zdrojov, informuje server Politico.

Zatiaľ čo Harrisová má výhodu v priamej kontrole nad svojou kampaňou, Trump využíva silnú podporu mimo tradičných kampaní, ako napríklad od bohatých donorov a podnikateľov.

Demokratický národný výbor v auguste minul viac peňazí ako Republikánsky národný výbor (RNC), pričom DNC minula 84 miliónov dolárov oproti RNC so 60 miliónmi. Napriek tomu RNC skončilo mesiac s 79 miliónmi dolárov v hotovosti, zatiaľ čo DNC malo 50 miliónov.

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok