V Krasnodarskom kraji zhorela bývalá wagnerovská základňa

Oheň zachvátil dvojposchodovú administratívnu budovu, ktorá kedysi slúžila ako sídlo velenia tejto žoldnierskej organizácie.

Snímka obrazovky 2024-09-22 145818 Plamene v bývalej základni wagnerovcov. Reprofoto: The Informant/X

Informácie o požiari poskytol telegramový kanál Wagner Orchestra, spojený s touto skupinou. Na kanáli zverejnili aj video, ktoré ukazuje plamene pohlcujúce budovu.

Podľa Hlavného riaditeľstva ministerstva pre mimoriadne situácie sa hasičom podarilo požiar uhasiť. Presnú príčinu požiaru ešte stále vyšetrujú. Ministerstvo však vylúčilo možnosť, že požiar spôsobil útok dronom, napriek tomu, že v rovnakú noc nad regiónom zostrelili 18 bezpilotných lietadiel.

Obec Molkino, ktorá sa nachádza približne 40 kilometrov od Krasnodaru, slúžila ako základňa pre niekoľko vojenských jednotiek vrátane gardovej raketovej brigády a špeciálnej brigády Ministerstva obrany. Základňa Wagnerovej skupiny bola otvorená v roku 2015 a po vzniku prešla modernizáciou.

Po povstaní zakladateľa Wagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina vlani základňa prestala fungovať v pôvodnej forme. Prešla pod správu jednotky „African Corps“, ktorá zahŕňa bývalých členov Wagnerovej skupiny a funguje pod vedením ruského ministerstva obrany. Táto jednotka momentálne vykonáva operácie v krajinách ako Burkina Faso, Líbya, Mali, Stredoafrická republika a Niger.

(mm)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok