Rýchlostná cesta R1 v Banskej Bystrici bude v nedeľu večer opäť prejazdná

Úsek rýchlostnej cesty R1 v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý bol niekoľko dní uzavretý pre havarijný stav mosta, bude v nedeľu večer pre autá opäť prejazdný. Informoval o tom primátor mesta Ján Nosko.

Most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli Most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli: Foto: Ján Krošlák/TASR

Banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti poznamenala, že rýchlostná cesta R1 je aktuálne prejazdná len v smere od Zvolena. Cesta I/69, stará cesta, medzi Zvolenom a Banskou Bystricou, je plne prejazdná v oboch smeroch.

Primátor dodal, že zbúraný most bol dôležitý pre dopravu a začnú tak s prípravou projektu výstavby nového. „Je nevyhnutné postaviť ho, keďže v budúcnosti plánujeme aj komplexnú rekonštrukciu Radvanského mosta,“ objasnil.

Nosko dodal, že zlý stav mostov nie je iba problémom Banskej Bystrice. „Preto budeme iniciovať stretnutie Únie miest Slovenska, Združenia miest a obcí Slovenska i samosprávnych krajov SK8 na tému národného programu opravy mostov,“ zdôraznil.

Demolovať most začali 21. septembra v skorých ranných hodinách. V nedeľu ráno samospráva informovala, že most je zbúraný.

V sobotu v nočných hodinách sa totiž podarilo odstrániť aj krajnú časť mosta a druhý pilier mostnej konštrukcie.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok