Škoda po požiari v priemyselnom areáli ZŤS Dubnica je vyčíslená na 400-tisíc eur

Príčiny vzniku požiaru stále vyšetrujú odborníci, informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti.

Požiar v Dubnici nad Váhom. Reprofoto: Dubnica nad Váhom/Facebook Požiar v Dubnici nad Váhom. Reprofoto: Dubnica nad Váhom/Facebook

Požiar výrobnej haly spoločnosti Ribe Slovakia v Dubnici nad Váhom vypukol krátko po poludní. Z nádrže s kyselinou chlorovodíkovou sa rozšíril na celú halu a neskôr aj na strechu budovy.

Na mieste zasahovalo 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, zo Záchrannej brigády z Malaciek a 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy, Košece, Pruského, Soblahova a Bolešova. V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov.

Hasiči požiar lokalizovali asi za dve hodiny, neskôr ochladzovali technologické zariadenia. Na mieste bolo aj kontrolné chemické laboratórium zo Slovenskej Ľupče, ktoré monitorovalo ovzdušie. Nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by prevyšovali normy.

Prípad realizuje vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne ako trestný čin všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci.

(tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok