Arbitráž rozhodla v prospech fúzie U.S. Steel s Nippon Steel

Plánované prevzatie amerických oceliarní čelí v USA silnej opozícii. Proti je Kamala Harrisová aj Donald Trump.

Americká spoločnosť U.S. Steel v stredu oznámila, že nezávislá arbitrážna rada rozhodla v prospech jej prevzatia japonským konkurentom Nippon Steel za 14,9 miliardy dolárov (13,38 miliardy eur).

Arbitrážna rada, na ktorej zložení sa zhodli spoločnosť a odbory, konštatovala, že Nippon Steel sa zaviazal pokračovať v plnení všetkých podmienok základnej pracovnej zmluvy medzi odborovým zväzom United Steelworkers (USW) a U.S. Steel.

USW v reakcii na rozhodnutie uviedol, že na jeho nesúhlase s dohodou sa nič nezmenilo. Japonská spoločnosť Nippon Steel bezprostredne nereagovala na žiadosť o vyjadrenie.

Plánované prevzatie amerických oceliarní čelí v USA silnej opozícii od oznámenia pôvodnej dohody v decembri minulého roka.

Americká viceprezidentka a kandidátka demokratov do prezidentských volieb Kamala Harrisová vyhlásila, že U.S. Steel je historickou americkou spoločnosťou a mala by zostať v americkom vlastníctve. Prevzatie firmy Japoncami odmieta aj jej konkurent v boji o prezidentský úrad, republikán Donald Trump.

(tasr)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok