Patnásťročnú Carly Greggovú z USA odsúdili na doživotie za vraždu svojej matky

K brutálnemu činu došlo 19. marca v ich rodinnom dome, krátko po tom, čo prišli zo školy. Obeť bola učiteľkou angličtiny a mala štyridsať rokov.

Snímka obrazovky 2024-09-26 180444 Carly Greggová. Reprofoto: Morbid Knowledge /X

Po vražde sa do domu pokúsila nalákať aj svojho otčima, aby na neho tiež zaútočila, no ten jej dokázal útok odraziť, informuje portál Daily Mail.

Prokurátorka Katherine Newmanová pri súde upozornila, že aj keď Carly môže na prvý pohľad pôsobiť ako nevinné dievča, je nebezpečná. „Možno vyzerá ako malé dievčatko, ale to bohužiaľ nie je pravda,“ uviedla.

Po vražde matky Carly bez váhania písala z jej telefónu správu svojmu otčimovi a kamarátke, pričom ju bezcitne pozvala, aby videla mŕtvolu.

Keď sa Carly postavila pred súd, najprv plakala, no neskôr sa na jej tvári objavil úsmev. Súdená bola ako dospelá a za vraždu a pokus o vraždu dostala doživotný trest.

Obhajoba tvrdila, že trpí duševnými problémami, konkrétne bipolárnou poruchou, ale súd rozhodol, že si v čase činu bola plne vedomá svojich činov. Verdikt obhajoba plánuje napadnúť.

(mm)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok