Rezort kultúry popiera šikanu zamestnancov a plánované prepúšťanie

Obvinenia z údajnej šikany, sledovania zamestnancov či obmedzovania komunikácie medzi sekciami a odbormi zverejnil portál Aktuality.sk. Všetky však považuje rezort kultúry za klamlivé a nepodložené, rovnako aj plánované prepúšťanie.

šimkovičová Martina Šimkovičová. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Rezort kultúry v žiadnom prípade nepodporuje ani nezavádza žiadne opatrenia, ktoré by obmedzovali slobodnú komunikáciu medzi zamestnancami alebo medzi jednotlivými oddeleniami. Neexistujú žiadne ‚interné pravidlá‘, ktoré by zakazovali návštevy medzi sekciami či odbormi a tvrdenia o údajnom odpočúvaní pevných liniek alebo sledovaní zamestnancov sú absolútny výmysel,“ informovala hovorkyňa Petra Bačinská.

Ako nepravdivý vnímajú aj údajný nedostatok financií na odstupné, čo má byť dôvodom, že ďalšie prepúšťanie nastane až budúci rok. „Vedenie ministerstva hospodári so zverenými prostriedkami zodpovedne a všetky personálne zmeny boli vykonané na základe reálnych potrieb rezortu,“ dodala Bačinská.

Podotkla, že rezort kultúry je otvorný konštruktívneho dialógu s odbornou verejnosťou a zamestnancami.

„Odmietame šírenie poplašných správ a neoverených informácií. Dôveru a bezpečnosť svojich zamestnancov považujeme za prioritu a rozhodne sa dištancujeme od akýchkoľvek foriem nátlaku či neprijateľného správania na pracovisku,“ spresnila hovorkyňa ministerstva kultúry.

Uzavrela, že napriek popretiu informácií redaktorke spomínaného portálu v stredu vyšiel článok „plný hoaxov a konšpirácií“.

(max)