Kvôli útokom migrantov museli zatvoriť bazén vo Wuppertale

„Plavecká opera“ vo Wuppertale nie je klasický krytý bazén, ale predovšetkým športový bazén, určený na plávanie. Teraz sa však cez víkendy na poludnie na hodinu zatvára kvôli agresívnym migrantom, ktorí zvyčajne plávať nevedia.

86196aa97be23fa6928e399908a9f630,b152b2b Plavecká opera vo Wuppertale Foto: Meike Wirsel

Po mesiacoch šikanovania a sexuálneho obťažovania zo strany mladých migrantov sa teraz bazén vo Wuppertale musí cez víkend v čase obeda zatvoriť. Zatvorenie bazéna sa zdalo byť jediným spôsobom, ako sa migrantov na chvíľu zbaviť.

„Skupiny mladých cudzincov stoja v neplaveckej časti bazéna alebo sedia na tribúne, potom sa zrazu spoja do bandy a začnú vykrikovať urážky a obťažovať ľudí,“ hovorí Alexandra Szilagowska, vedúca úradu pre šport a plaváreň vo Wuppertale. „Situácia je čoraz horšia,“ dodala.

Len v júli sa v tomto bazéne uskutočnilo dvanásť bezpečnostných operácií, väčšinou pre mladých ľudí s migračným pozadím.

Rovnako ako pre všetkých mladých ľudí do 17 rokov je vstup do bazéna Schwimmoper za 1,50 eura, čo je skutočne výhodná cena. Väčšina z nich ani nevie plávať, takže ich pobyt po chvíli omrzí, poznamenala Szilagowska.

Kvôli útokom majú mnohí migranti vstup do bazéna zakázaný, ale nerešpektujú to a zákazy nemá kto kontrolovať. „Jednoducho to nedodržiavajú a aj tak prídu,“ povedala Szilagowská.

(mja)


Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok