Ukrajina plánuje spojencom  predstaviť svoj plán víťazstva na stretnutí v Nemecku

Na nadchádzajúcom stretnutí na leteckej základni Ramstein v Nemecku bude predstavený ukrajinský plán víťazstva, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Èaputová na rozlúèkovej návšteve Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Plán by mal obsahovať konkrétne kroky na spravodlivé ukončenie vojny, informuje agentúra Reuters.

Zelenskyj už tento plán prezentoval koncom septembra počas návštevy Spojených štátov americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi, ktorý by mal byť prítomný aj na stretnutí v Nemecku.

Podľa denníka Wall Street Journal však americká administratíva nie je nadšená a považuje ho skôr za žiadosť o ďalšie zbrane a zrušenie obmedzenia útočiť západnými zbraňami na ruské územie.

Ukrajina sa nachádza v kritickej fáze vojny, keďže ruské jednotky postupujú na východnej Ukrajine, zatiaľ čo ukrajinské sily spustili prekvapivý vpád do ruskej Kurskej oblasti.

(mm)


Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok