Dopravnú nehodu v Chorvátsku neprežili dvaja migranti

V Chorvátsku pri nehode dodávky plnej migrantov zahynuli v noci na sobotu dvaja ľudia a ďalších 25 osôb utrpelo zranenia, informuje TASR podľa agentúr AFP a AP.

Migration Europe Italy Tunisia Migranti, ilustračný záber, Foto: TASR/AP

Nehoda sa stala približne o 01.00 h asi 100 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Záhreb. Úrady uviedli, že deväť ľudí je vo vážnom stave a sú hospitalizovaní v okolitých nemocniciach. Sú medzi nimi občania Iraku, Turecka a Sýrie, ako aj Arabi z Palestíny.

Policajná hliadka zameraná na nelegálnu migráciu si po polnoci všimla dodávku s nemeckou poznávacou značkou, ktorá bola zjavne preťažená.

Policajti ju začali z diaľky sledovať a vodič, ktorý pri nehode zahynul, začal zrýchľovať. Po niekoľkých kilometroch policajti zistili, že sa vozidlo prevrátilo v priekope, pričom narazilo do betónového mosta a stĺpa elektrického vedenia.

(tasr)


Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok