Rusi chystajú ofenzívu v Záporožskej oblasti, tvrdí ukrajinská rozviedka

Ozbrojené sily Ukrajiny (ZSU) očakávajú, že ruské jednotky v najbližších dňoch zintenzívnia svoje útočné operácie v blízkosti obcí Orichiv a Mala Tokmačka v Záporožskej oblasti. Cieľom je získať palebnú kontrolu nad logistickými trasami Ukrajiny.

Russia Ukraine Military Operation Artillery Unit Ruskí vojaci 17. gardovej delostreleckej brigády 3. armádneho zboru strieľajú z ťažkého samohybného mínometu 2S4 Tyulpan (Tulipán) na ukrajinské pozície počas vojny na Ukrajine, ilustračný obrázok. Foto: Sergey Bobylev / Sputnik / Profimedia

Vladyslav Vološyn, hovorca obranných síl južného vojenského okruhu Ukrajiny, tvrdí, že Ozbrojené sily Ruskej federácie plánujú ofenzívu s cieľom narušenia tylového zabezpečenia, referuje Ukrajinská pravda.

Vološyn upozornil na takzvaný „Robotynský výbežok“, kde sa nachádzajú obce Orichiv a Mala Tokmačka. Ak by došlo k prielomu v tejto oblasti, Rusko by mohlo získať kontrolu nad logistickými trasami vedúcimi zo Záporožia na východ Ukrajiny, kde ukrajinské sily bránia Doneckú oblasť a južnú časť Záporožskej oblasti.

„Nepriateľ sa bude pokúšať za každú cenu prevziať kontrolu nad týmito trasami, aby prerušil naše logistické spojenia,“ uviedol Vološyn.

Podľa neho už prebiehajú nové útočné operácie v tejto oblasti a očakáva sa ich eskalácia. „Naša spravodajská služba hlási, že v blízkosti Orichiva a Robotyne sa zhromažďujú nové útočné skupiny nepriateľa. Nepriateľ tam presúva personál, vykonáva prieskumné a spravodajské operácie a zabezpečuje logistickú podporu. Pravdepodobne sa v priebehu niekoľkých dní očakáva zintenzívnenie nových útokov,“ dodal.

(mm)


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok