V Tatrách zomrel slovenský turista, po nevoľnosti stratil vedomie

Vo Vysokých Tatrách v sobotu popoludní zomrel 51-ročný slovenský turista. V oblasti Sedla pod Ostrvou na turisticky značenom chodníku začal pociťovať celkovú nevoľnosť a upadol do bezvedomia. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS).

Vysoké Tatry 1 Tatry, ilustračný záber. Foto: Rastislav Ovšonka

„Žiaľ, napriek snahe všetkých zúčastnených zložiek sa u muža nepodarilo obnoviť vitálne funkcie,“ uviedla HZS na svojej webstránke.

O pomoc HZS požiadali prostredníctvom tiesňovej linky 112. Na mieste sa nachádzala skupina ľudí na turistike. Pri mužovi začali s kardiopulmonálnou resuscitáciou a pozemne k nemu smerovali horskí záchranári. O súčinnosť podľa HZS požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), avšak nemohla byť nasadená pre nevyhovujúce poveternostné podmienky.

(tasr)


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok