Slovenské a české ministerstvo školstva zefektívnia spoluprácu

Zefektívnenie česko-slovenskej spolupráce v oblasti vzdelávania by mali priniesť nové pracovné skupiny pre rôzne agendy rezortov. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

Rokovanie zástupcov českého a slovenského ministerstva školstva. Foto Facebook.com Rokovanie zástupcov českého a slovenského ministerstva školstva. Foto: Facebook.com/Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

„Pripravované zmeny v metodike financovania vysokých škôl, novely vysokoškolských zákonov v Slovenskej a Českej republike, ale aj výskumné infraštruktúry boli hlavnými témami prvého koordinačného stretnutia predstaviteľov a zástupcov Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky a Ministerstva školstva, mládeže a telovýchovy Českej republiky,“ priblížil rezort.

Nemenej dôležitou témou stretnutia bola podľa ministerstva aj bezpečnosť na školách. „Obe strany sa zhodli, že vzhľadom na jej aktuálnosť a rozsah bude táto téma predmetom ďalšieho bilaterálneho stretnutia. To by sa malo uskutočniť na Slovensku v najbližších mesiacoch,“ doplnilo.

Úvodné rokovanie v Prahe vzišlo z iniciatívy ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáša Druckera (Hlas-SD) a ministra školstva, mládeže a telovýchovy ČR Mikuláša Beka.

(tasr)