Nemali sme odkiaľ vedieť o LGBTI výstave v Trenčíne, tvrdí Fico

Premiér odsúdil kritiku, že vláda mala zasiahnuť proti LGBTI+ výstave na strednej škole v Trenčíne.

fsaasfas Predseda vlády SR Robert Fico (Smer). Foto: Ján Krošlák/TASR

Na škole mali študenti na pokyn učiteľov vytvoriť plagáty s LGBTI+ tematikou, ktoré mali byť neskôr vystavené pri príležitosti výročia teroristického útoku na Zámockej ulici.

„Ako má vláda vedieť o tom, že v Trenčíne nejaký pomätený profesor na strednej škole zorganizuje pre študentov výstavu ohľadom LGBTI,“ povedal premiér.

Podľa Fica nemohol o takomto podujatí vedieť ani župan trenčianskeho kraja Jaroslav Baška (Smer).

Premiér vyzdvihol v tejto súvislosti návrh zákona, ktorý prešiel prvý čítaním v parlamente. Zákon má zakazovať organizovanie podujatí, ktoré idú nad rámec štátneho vzdelávacieho programu. Smer podľa Fica odsudzuje organizovanie podobných výstav, ako mala byť tá v Trenčíne.

Premiér zároveň vyzval rodičov, aby nahlasovali tieto prípady, pokiaľ na škole, ktorú navštevujú ich deti, niekto organizoval podobné LGBTI+ podujatia.

Na výstavu upozornila vo videu neúspečná kandidátka do europarlamentu za stranu Republika Lívia Pavlíková. Ministerstvo školstva následne na sociálnej sieti video označilo ako dezinformačné.

Primátor Trenčína Richard Rybníček sa podujatia na škole zastal. „Osobne som sklamaný, že sa vedenie gymnázia zľaklo a ustúpilo pred nezmyselnými tvrdeniami ‚o propagácii ideológie LGBTI+‘. Takže uctenie pamiatky dvoch zavraždených mladých ľudí, ktorí sedeli a pili kávu, je šírenie ideológie?“, spýtal sa Rybníček.

(lh)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok