Hlas a SNS si navzájom blokujú nominácie na členov Rady STVR

Koaličné strany Hlas a SNS sú v ďalšom spore. Tentokrát pre nezhody odsúvajú voľbu členov do Rady STVR, ktorá je tak stále nefunkčná.

Dankov prštek Andrej Danko, Lukáš Machala, Tomáš Taraba, Martina Šimkovičová. Foto: Dano Veselský/TASR

Koaličná súdržnosť Hlasu a národniarov narazila na ďalšiu prekážku. Predsedovia oboch strán sa snažia, aby tá druhá nemala v Slovenskej relevízii a rozhlase (STVR) navrch.

Ako píše Postoj, spomedzi 44 kandidátov na členov Rady STVR je najproblémovejší Daniel Krajcer. Toho chce podľa šéfa SNS Andreja Danka presadiť strana Matúša Šutaja Eštoka (Hlas).

„Máme zásadný problém s Krajcerom,“ povedal pre citovaný portál poslanec SNS Roman Michelko. Danko už uplynulý týždeň hovoril o „špinavej zákulisnej hre“ Hlasu, ktorou chcú národniarom poškodiť.

Šéf kultúry za Radičovej vlády a expolitický reportér aktuálne úzko spolupracuje s politikmi z Hlasu, keďže je poradcom ministra práce Erika Tomáša – ten je zároveň podpredsedom Hlasu. „Erik Tomáš sľúbil Krajcerovi, že bude v správnej rade STVR,“ zhodnotil Danko.

Podpredsedu parlamentu za SNS sa tiež dotýka, že niekto z iných koaličných strán napomáha riešiť situáciu v STVR. „Ak je rezortná zodpovednosť za STVR, tak nevidím dôvod, aby sa okolo toho ostatní motali,“ konštatoval predseda národniarov.

Problém s Krajcerom má aj Smer. Najzásadnejšia prekážka pri Krajcerovi je podľa predstaviteľov Smeru aj SNS, že Krajcer ako minister presadil zlúčenie Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu do jednotnej podoby RTVS. Na jar pritom samotný Krajcer priznal, že jeho pohľad na fungovanie rezortu kultúry a priority sú „odlišné, ako má Martina Šimkovičová“.

(max)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok