Rusko oznámilo oslobodenie dvoch dedín v Kurskej oblasti

Snímka obrazovky 2024-09-23 o 12.40.48 Tank ruskej armády v Kurskej oblasti na území Ruska. Foto: TASR/AP

Ministerstvo obrany tiež informovalo, že ruské jednotky počas pokračujúcich operácií oslobodili dediny Novaja Soročina a Pokrovskij. Prvá sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou, druhá leží hlbšie na území Ruska, píše agentúra AFP.

Ukrajinské sily na pohraničnú Kurskú oblasť zaútočili 6. augusta a obsadili desiatky ruských dedín. Moskva tvrdí, že v rámci protiofenzívy už získala späť časť dobytého územia, no málokedy to zverejňuje spôsobom, ako to urobila v stredu.

Ruské jednotky „pokračujú v akciách zameraných na porážku nepriateľskej skupiny, ktorá prenikla na územie Kurskej oblasti,“ uviedlo ruské ministerstvo.

Moskva ešte v polovici septembra informovala, že v rámci protiofenzívy získala späť 12 dedín v Kurskej oblasti. Krátko na to hovorca ukrajinskej vojenskej správy pre AFP povedal, že ukrajinské sily túto protiofenzívu zastavili.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ešte v auguste uviedol, že cieľom ukrajinskej operácie v Kurskej oblasti je vytvoriť nárazníkovú zónu a ochrániť pohraničné obce pred ruským ostreľovaním.

(tasr)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok