Pri opisovaní hurikánu Milton sa v živom vysielaní rozcítil meteorológ

Dlhoročný hlásateľ počasia na stanici NBC News John Morales strácal reč pri tom, ako oznamoval parametre blížiaceho sa hurikánu. Tento týždeň ide už o druhý hurikán, ktorý dosiahne východné pobrežie USA a Mexika, Milton je však iných rozmerov.

Na základe doterajších informácií je hurikán Milton povestným „raz za sto rokov“ hurikánom, zo štátu Florida preto utekajú státisíce ľudí.

Morales (62) namiesto obvyklého plynulého prejavu, na ktorý sú jeho diváci zvyknutí, začal v utorok krátkou chvíľkou ticha, po ktorej sa snažil koktajúc rozprávať o hurikáne. „Poklesol… poklesol o 15 milibarov za desať hodín,“ povedal o klesajúcom tlaku, pričom zabudol použiť samotné slovo „tlak“.

„Ospravedlňujem sa. Je to proste strašné,“ povedal, na čo sa tematicky posunul k zoznamu údajov o búrke, ktorá postupuje Mexickým zálivom.

Keď sa Moralesovi podarilo upokojiť, vysvetlil, že jednou z príčin intenzity hurikánu je „neuveriteľne vysoká“ teplota vody v zálive na juh od USA. Z tohto trendu obvinil klimatickú zmenu.

(sab)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok