Saková: Zdravotníctvo je premiérskou témou. O výške energopomoci rokujeme skoro denne

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas) pred stredajším zasadnutím vlády zhodnotila, že podľa nej je zdravotníctvo premiérskou témou a nominant na šéfa zdravotníctva Kamil Šaško bude dostávať podporu, ktorú bude potrebovať.

Mimoriadne zasadnutie Bezpeènostnej rady SR Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Saková na otázku, prečo úradujúca ministerka Zuzana Dolinková (Hlas) vyslovila, že necítila podporu vlády pre jej rezort odpovedala, že „nebude hovoriť niečo, čo pani Dolinková alebo bývalá kolegyňa tvrdila“. Myslí si, že sa vynasnažia, aby zdravotníctvo prioritu malo.

Keďže nominantom na šéfa zdravotníctva je Kamil Šaško, ktorý je aktuálne štátnym tajomníkom na Sakovej rezorte, na stole je aj otázka, kto ho nahradí.

„Určite vás budeme informovať, pretože o mene náhradníka musí rozhodnúť aj predsedníctvo strany. Rada by som ale mala človeka, ktorý je z prostredia energetiky, pretože energetika je momentálne kľúčová téma na ministerstve hospodárstva,“ priznala ministerka.

Kedy sa dozvie od ministerstva financií výšku energopomoci pre ľudí na Slovensku, nateraz nevie. „My rokujeme, aj keď možno neinformujem médiá, skoro každý deň. Zosúlaďujeme si veci ohľadom energopomoci,“ dodala Saková.

Podotkla, že kompenzácia cien energií bude musieť byť taká, aby ľudia nasledujúci rok vedeli prežiť „doslova a dopísmena ťažké obdobie, ktoré ich čaká“.

„Pretože vláda si uvedomuje, že zvýšením DPH to bude určite troška náročnejšie na peňaženky domácností,“ uzavrela šéfka hospodárstva Saková.

(max)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok