Pápež František sa v piatok stretne so Zelenským, oznámil Vatikán

Ukrajinský prezident a rímsky biskup majú podľa pracovného programu, ktorý citovali agentúry AFP a Reuters, naplánované polhodinové stretnutie v ranných hodinách.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas súkromnej audiencie s pápežom Františkom. Foto: TASR/AP Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas súkromnej audiencie s pápežom Františkom. Foto: TASR/AP

Talianske médiá informovali, že Volodymyr Zelenskyj sa vo štvrtok stretne s talianskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Ich stretnutie však zatiaľ nebolo oficiálne potvrdené.

Zelenskyj prišiel v stredu do Chorvátska na samit Ukrajina – juhovýchodná Európa. V sobotu sa mal zúčastniť na schôdzke Kontaktnej skupiny na podporu Ukrajiny na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku. Ten však odložili, pretože americký prezident Joe Biden odložil svoju plánovanú návštevu Nemecka z dôvodu blížiaceho sa hurikánu Milton.

Pápež František a Zelenskyj sa naposledy stretli v lete na okraji samitu skupiny G7 na juhu Talianska. Okrem toho sa vo Vatikáne stretli aj vlani v decembri.


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok