Trump žiada o využitie vojenských lietadiel a dodatočnú ochranu tajnej služby

Tím prezidentského kandidáta chce zvýšené bezpečnostné opatrenia pre narastajúce hrozby. Odvoláva sa na dva pokusy o atentát a pretrvávajúce hrozby z Iránu, ktorý Trumpa označil za cieľ pomsty za zabitie iránskeho generála Kásema Solejmáního.

APTOPIX Election 2024 Debate Donald Trump. Foto: TASR/AP

Administratíva prezidenta Joea Bidena na tieto žiadosti rýchlo zareagovala, pričom Biden poveril ministerstvo vnútornej bezpečnosti, aby splnilo všetky bezpečnostné požiadavky Trumpa. „Povedal som ministerstvu, aby mu poskytli všetko, čo potrebuje,“ vyhlásil Biden, referuje server Politico.

Bezpečnostné opatrenia na nedávnych Trumpových podujatiach boli už výrazne posilnené v dôsledku hrozieb, čo zahŕňalo blokovanie ciest, použitie psov vycvičených na detekciu bômb a nasadenie ostreľovačov.

Hrozby voči Trumpovi pochádzajú predovšetkým z Iránu, ktorý sa usiluje o odplatu za smrť Solejmáního. Americkí predstavitelia, vrátane hovorcu Národnej bezpečnostnej rady Seana Savetta, odsúdili tieto hrozby a varovali Irán pred vážnymi následkami, ak by došlo k útoku na Trumpa alebo iných bývalých predstaviteľov, ktorých režim v Teheráne označil za cieľ.

(mm)


Horúce prázdninové a dovolenkové dni sú nenávratne minulosťou a s nimi aj sezóna, ktorej extrémne horúčavy prilákali ľudí k vode. Mimoriadne to prospelo obľúbeným miestam oddychu nielen východniarov: Domaši a Zemplínskej šírave.
Prejsť na článok