Lekári v USA chceli odobrať orgány živému človeku

Príbeh ako z hororu zažil na vlastnej koži 36-ročný Američan Anthony Thomas „TJ“ Hoover II. Omylom bol vyhlásený za mŕtveho a lekári sa mu chystali odobrať orgány na transplantáciu.

Anthony Thomas TJ Hoover II Anthony Thomas TJ Hoover II. Foto: Facebook.com/LaDonna Rhorer

Celá udalosť sa podľa portálu Npr.org odohrala ešte v roku 2021 v jednej z nemocníc v štáte Kentucky. Hoover tam bol prijatý na pohotovosť po predávkovaní sa drogami. Lekári skonštatovali, že jeho mozog je už mŕtvy. Následne začali s testmi, ktoré mali preukázať, či je jeho srdce vhodné na transplantáciu, keďže bol registrovaným darcom orgánov.

Jeho rodinným príslušníkom sa to však nepozdávalo, pretože TJ mal otvorené oči a počas prevozu na operačnú sálu sa začal rozhliadať. Personál nemocnice sa však príbuzných snažil upokojiť, že ide o „bežný reflex“.

Keďže sa však Hoover neprestával mrviť, hádzať na stole a dokonca začal plakať, dali mu sedatíva a pokračovali v prípravách na odobratie orgánov. Našťastie, napokon si lekári uvedomili svoj omyl a k odobraniu orgánov nedošlo.

Okolnosti incidentu vyšetrujú príslušné inštitúcie štátu Kentucky a niekoľko zamestnancov nemocnice už bolo prepustených. Prípad sa rozhýbal po troch rokoch z dôvodu, že až začiatkom aktuálneho roka sa s Hooverovou rodinou skontaktovala bývalá zdravotníčka, ktorá im objasnila pre nich dovtedy neznáme okolnosti prípadu.

(bra)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok