Ukrajinská vláda zverejnila video, na ktorom severokórejskí vojaci dostávajú ruský výstroj

Centrum pre strategickú komunikáciu a informačnú bezpečnosť ukrajinského ministerstva kultúry zverejnilo zábery, na ktorých údajní severokórejskí vojaci dostávajú ruské vojenské vybavenie. Uvádza to Ukrajinská Pravda.

Záber z videa, na ktorom údajní severokórejskí vojaci dostávajú ruský výstroj Záber z videa, na ktorom údajní severokórejskí vojaci dostávajú ruský výstroj. Foto: reprosnímka Facebook.com

Centrum tvrdí, že uvedené zábery boli natočené najviac pred tromi dňami vo výcvikovom priestore na ruskom ďalekom východe.

Vo videu je vraj počuť kórejčinu, pričom jeden z vojakov sa pýta: „Čo je to?“. Jasne je počuť aj slovo, ktoré v preklade znamená „voda“.

Podľa údajov juhokórejskej Národnej spravodajskej služby (NIS) do Ruska prišlo prvých 1500 vojakov a ich celkový počet by mohol neskôr dosiahnuť 12-tisíc.

Toto tvrdenie prichádza len deň po tom, čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na základe spravodajských informácií uviedol, že do vojny by sa mohlo zapojiť okolo 10-tisíc severokórejských vojakov.

Niektorí vojenskí experti tvrdia, že bojová hodnota severokórejských vojakov je malá, keďže im chýbajú skúsenosti z reálneho nasadenia. Tvrdia, že budú mať tiež problém s jazykovou bariérou. Ich využitie vidia skôr pri strážení niektorých úsekov rusko-ukrajinskej hranice, než priamo na fronte.

(bra)


Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Umelé prerušenie tehotenstva vyvoláva spor medzi právom ženy na zdravie a jej slobodou rozhodovať o svojom tele a právom na život nenarodeného dieťaťa, ako aj právami otca. Základné východisko súčasnej rozhodovacej praxe európskych súdov o…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok