Kolíková naznačila zmenu na poste ministra vnútra

V relácii Sobotné dialógy v STVR sa stretli bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) s s podpredsedom parlamentu Tiborom Gašparom (Smer).

Snímka obrazovky 2024-06-22 o 13.05.54 Mária Kolíková (SaS) v relácii Sobotné dialógy. Reprofoto RTVS

Poslankyňa Mária Kolíkovej sa vyjadrila, že minister vnútra Šutaj Eštok „absolútne nezvláda pozíciu ministra vnútra“ a mal by odstúpiť. Spoludiskutujúci na takýto krok ministra nevidí žiadny dôvod. „Prečo by mal položiť funkciu? Pokiaľ sa sám rozhodne, že pôjde robiť predsedu parlamentu, ja to budem rešpektovať,“ reagoval Gašpar.

Na otázku moderátora, či SaS bude jeho odvolanie z funkcie iniciovať exministerka povedala, že nevylučuje, ale je možné, že ich on sám predbehne. „Ja si myslím, že priestor a únik na post predsedu parlamentu je z toho dôvodu, že túto rolu nezvláda,“ skonštatovala v diskusii.

Dodala, že Policajný zbor je pre chýbajúcich policajtov je destabilizovaný. „Táto situácia je spôsobená aj tým, že minister vysiela smerom do zboru zlé signály. Tým signálom je napríklad zrušenia Národnej
kriminálne agentúry (NAKA). Tento prístup vzbudzuje podľa mňa nedôveru príslušníkov,“ dodala.

„Otázka, prečo odchádzajú je jednoduchá. Pre valorizáciu,“ reagoval Gašpar s dôvetkom, že jej tvrdenie o tom, že chýba až 5-tisíc policajtov, je nezmysel.


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok