Gašpar sa vyhol odpovedi na otázku, kto stojí za správou SIS o atentáte na Fica

V koalícii zjavne používajú rôzne jazyky, aspoň tak sa to javí pri správe o atentáte na premiéra Roberta Fica. V Sobotných dialógoch v STVR sa poslanec Tibor Gašpar (Smer) vyjadril, že ide o pseudoproblém.

Snímka obrazovky (169) Tibor Gašpar. Reprofoto: RTVS/FB

„Nemôžete mi dávať otázku, kto stojí za správou, keď riaditeľ služby povedal, že správa neexistuje,“ reagoval Gašpar s dôvetkom, že ide o pseudoproblém a v podstate o nešťastný výrok ministra vnútra.

Dodal, že aj keby si premiér takúto správu vyžiadal, ako povedal, že nie, je to úplne v súlade so zákonom a nevidí v tom konflikt záujmov. Riaditeľom SIS je pritom Pavol Gašpar, syn Tibora Gašpara. „Z môjho pohľadu, ak má informácie z trestného konania, tak má právo si požiadať, pretože to môže ohrozovať ústavné zriadenie. To je môj názor,“ dodal Gašpar.


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok