Blogeri informujú o explóziách v blízkosti muničnej továrne v Rusku

Ruská protivzdušná obrana v noci na nedeľu zneškodnila 110 dronov vypustených z Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na agentúru RIA Novosti.

o výbuchu na èerpacej stanici hlásia 25 màtvych a desiatky zranených Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jedným z terčov dronového útoku bola aj muničná továreň v priemyselnej zóne v meste Dzeržinsk v Nižnonovgorodskej oblasti v strednom Rusku. Reuters dodal, že pri zásahu šrapnelom boli zranení štyria požiarnici.

Ide o firmu, na ktorú sa od roku 2023 vzťahujú sankcie EÚ, USA a Spojeného kráľovstva.

Moskovský primátor Sergej Sobianin v noci na nedeľu na sociálnych sieťach napísal, že protivzdušná obrana v noci na nedeľu zneškodnila najmenej jeden dron letiaci na Moskvu. Podľa predbežných informácií nedošlo k žiadnym škodám ani obetiam, keď trosky dronu spadli v Ramenskom okrese v Moskovskej oblasti.

Trosky dronu vyvolali niekoľko menších požiarov v Lipeckej oblasti na juhozápade Ruska, odkiaľ však tiež nehlásia žiadnych zranených.

Aj gubernátori Brianskej a Oriolskej oblasti v západnej časti Ruska informovali, že jednotky protivzdušnej obrany zničili niekoľko bezpilotných lietadiel. Agentúra Reuters pripomenula, že v podmienkach vojny nemôže tieto správy overiť z nezávislých zdrojov.

Ukrajina sa k tejto záležitosti bezprostredne nevyjadrila. Kyjev tvrdí, že jeho dronové útoky cielia na infraštruktúru, ktorá je kľúčová pre vojnové úsilie Ruska.

(tasr)


Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok