SNS oceňuje založenie vyšetrovacieho tímu na prešetrenie reakcie štátu na ochorenie COVID-19

Koaliční národniari zároveň poďakovali ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas), ktorý o vzniku tímu informoval na pondelkovej tlačovej konferencii. Strane je zároveň ľúto, že sa tak nestalo skôr.

andrej danko Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Veríme, že tento špecializovaný tím sa zameria na veci v spolupráci s novým ministrom zdravotníctva a ministerkou Denisou Sakovou (Hlas-SD). Dúfame, že dodajú verejnosti reálne výsledky o tom, kto a ako v období 2020 – 2022 na COVID-19 zarábal,“ uviedla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

Zdôraznila, že vznik tímu dlhodobo požadoval aj splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár.

Strana verí, že ľudia, ktorí na pandémii zarábali, neujdú pred zodpovednosťou. Podľa SNS je dôležité, aby Správa štátnych hmotných rezerv SR zanalyzovala nákupy počas pandémie. Ministerstvo zdravotníctva by podľa strany malo urobiť analýzu očkovania vrátane spotreby materiálu.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
V Nitre to opäť vrie. Dôvodom je nové sídlo Nitrianskeho samosprávneho kraja. Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte…
Prejsť na článok
Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok