Trumpove údajné vyjadrenia o Hitlerovi sú mimoriadne nebezpečné, varuje Kamala Harrisová

Americká viceprezidentka označila exprezidenta Donalda Trumpa za "čoraz nepríčetnejšieho" len 13 dní pred prezidentskými voľbami v USA.

Snímka obrazovky 2024-10-23 o 22.22.25 Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Harrisová vystúpila pred svojou rezidenciou vo Washingtone po tom, čo bývalý šéf Trumpovej prezidentskej kancelárie John Kelly zverejnil informácie o obdive exprezidenta voči nacistickému diktátorovi a jeho armáde.

„Je naozaj znepokojujúce a neuveriteľne nebezpečné, že sa Donald Trump odvoláva na Adolfa Hitlera, muža, ktorý je zodpovedný za smrť šiestich miliónov Židov a státisícov Američanov,“ povedala Harrisová. „Toto všetko je dôkazom toho, kým Donald Trump v skutočnosti je,“ zdôraznila.

Podľa Kellyho spadá republikánsky kandidát pod definíciu „fašistu“. Trump údajne poznamenal, že „Hitler urobil viacero dobrých vecí“ a že namiesto americkej armády chce lojálnych „generálov, akých mal Hitler“.

(tasr, afp)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok