„Nemali by sme byť prví," znie z tábora Žiliny pred šlágrom s treťou Duklou

ŽILINA – Siedme kolo Niké ligy spojí v zaujímavom dueli lídra tabuľky najvyššej slovenskej súťaže MŠK Žilina a mužstvo MFK Dukla Banská Bystrica, ktorému patrí takisto slušná tretia priečka.

„S Duklou to vždy bolí a stojí nás to veľa síl, je tam veľa skúsených hráčov. My vieme byť rýchli a väčšina súperov sa nás aj za cenu faulov snaží pribrzdiť. Očakávame preto náročný duel. U Bystričanov prebehli zmeny v kádri, pričom veľa sa hovorilo najmä o potenciálnom prestupe Polievku. Teraz sa ich kapitán dostáva do formy, určite to teda bude ťažké, ale nie je to iba o ňom. Majú za sebou dobré výsledky, pričom spomínané zmeny si na trávniku postupne sadajú,“ zanalyzoval kabínu súpera žilinský tréner Jaroslav Hynek.

„Nedívame sa na tabuľku a netľapkáme sa v šatni po ramenách. Dobre sa na to pozerá a počúva. Všetci vieme, že keď sa darí, ide aj veľa vecí v tréningovom procese lepšie, jednoduchšie. Hráči toho veľa prehryznú a makajú. Uvedomujeme si však, že naša efektivita je naozaj vysoká. Podľa štatistík nie sme tím, ktorý by mal byť na prvom mieste. V rámci hry tomu dávame naozaj dosť, chalani fakt drú. Stále však máme v stretnutiach pasáže, ktoré treba pilovať.“

„Určite teda nie sme uspokojení priebežným postavením a chceme sa ďalej posúvať, aby sme si s rukou na srdci povedali: áno, sme zaslúžený líder a všetko je ok. Chceme nadviazať na Trnavu, kde sme prežili tutovky domácich, a potom sme efektívne udreli. Chceme vyhrať a podporiť energiu, ktorá v kabíne je aj vďaka príchodu Tomáša Hubočana.“

„Máme rezervy aj v čísle návštevnosti, preto je na nás, aby sme dali fanúšikom ešte lepší podnet k tomu, aby chodili. Sobotné derby s Bystricou je ideálnou príležitosťou,“ uzavrel J. Hynek. „Šošoni“ a „vojaci“ vybehnú proti sebe na trávnik pod Dubňom v sobotu o 18:00.

(mskzilina.sk, nikeliga.sk)