Michalovce súrne potrebujú body, Trnavu sa pokúsia zdolať po troch rokoch

MICHALOVCE – Posledný celok Niké ligy MFK Zemplín Michalovce hostí v siedmom kole na východe republiky favorizovaný Spartak Trnava, ktorému sa navyše darí aj v Európskej konferenčnej lige.

Michalovciam chýbajú body ako soľ. Foto: FB MFK Zemplín

Michalovce majú zlý úvod sezóny a s jediným bodom uzatvárajú tabuľku Niké ligy. Navyše cez víkend hostia účastníka skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Zemplín v slovenskej najvyššej súťaži narazil na Spartak 19-krát. Iba raz sa zrodila remíza, a to na Zemplíne v nadstavbovej časti, v skupine o titul v sezóne 2019/20 (2 : 2). Dvanásťkrát sa radovali hráči Spartaka, šesťkrát Michalovce. Ich premiérové víťazstvo prišlo hneď v prvej konfrontácii, v deviatom kole sezóny 2015/2016. O historicky prvom víťazstve na pôde súpera rozhodol Stanislav Danko, ktorý je v tíme aj v súčasnosti. Po jeho góle vyhral MFK 1 : 0.

Naposledy vyhrali Michalovce nad Trnavou v posledný októbrový deň roku 2020 v „malom Ríme“ 2:1. Po lete v predkolách Európskej konferenčnej ligy vstúpil Spartak tento týždeň aj do Slovnaft Cupu. V Šuranoch zvíťazil pred zaplneným hľadiskom nad piatoligistom hladko 8:0. Minulý rok v rovnakej fáze súťaže uspel až po penaltách s Bolerázom. „Aj hráčom som prízvukoval, že vo futbale nie je nič ľahké,  pokiaľ niečo podceníte. Dnes do toho dali chalani to, čo mali, a potom sa aj im ľahšie hralo,“ povedal po stretnutí tréner Michal Gašparík.

V Šuranoch si odkrútili premiéru v trnavskom drese dve z troch najnovších posíl. Prvý polčas absolvovali Ján Bernát a Michal Ďuriš. „Splnili to, čo som od nich očakával; škoda, že nepridali ďalšie góly. Som si istý, že obaja budú pre nás veľkým prínosom.“ V druhom polčase skóroval Jakub Paur, ktorý nastúpil na hrote útoku a zaznamenal priamo hetrik. „V kariére som ešte nedal hetrik v súťažnom zápase. Síce proti slabšiemu súperov;, bez toho, aby som niekoho podceňoval. Napriek tomu si ho veľmi vážim,“ povedal. Zápas Zemplínu Michalovce a Spartaka Trnava má úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 18:00.

(mfkzemplin.sk, fcspartaktrnava.com)